Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Beograd

Protest žitelja Umke »

16. Oktobar. 2013 | (18:17 -> 18:21), Izvor : Studio B, Komentari: 5 komentari :: video prilog

Rešenje za izbor trase autoputa, koje je trebalo da trajno reši problem klizišta naselja na Obrenovačkom putu, po svemu sudeći zaobići će taj deo puta i biti realizovan na levoj obali Save.

Takva odluka Ministarstva za saobraćaj oduzela je svaku nadu žiteljima Umke i okolnih naselja da njihove kuće neće jednog dana završiti u Savi. Zbog toga su se stanovnici odlučili na iznuđeno rešenje - jednočasovnu blokadu Obrenovačkog puta.

Protest je organizovalo Udruženje građana „Naša Umka", a podrška je stigla i od opštine Čukarica.Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

Pera:
Neka idu kod tog sto je obecao pa neka protestuju,zaludni ljudi,nemaju pametnija posla.Jel se neko pitao da li je narod u putu,koji tuda prolazi,duzan da ispasta tamo necije proteste i gubi vreme koje kosta?! I treba sve kuce da im zavrse u Savi..
novi beograd:
ako put prodje sa novobeogradske strane biće zagađeno 46 reni bunara od kojih se snabdeva ceo beograd i okolina. još ako se prevrne neka cisterna sa naftom, mazutom itd
draga:
Podrzavam protest i zelim da se spase sto se spasti moze. Kuce su gradili ljudi godinama, a sada da im se sruse i da nikog nije briga. Treba I mi stanovnici Umke treba da imamo kanalizaciju, toplovod , trotoare, a ne samo stanovnici Beograda. I mi smo stanovnici opstine CUKARICA.
Baric:
Nema osnova da autoput ide desnom obalom Save. ospoda sa Umke bi ovako "prodala" kuce na klizistu, koje ne vrede nista. Sa druge strane sagledajte malo vise. U Baricu bi moralo da se iseli skoro 500 kuca. Morao bi da se radi vijadukt u neposrednoj blizini fabrike eksploziva Prva Iskra. U Srbiji ne postoji kamenolom koji bi obezbedio dovoljnu kolicinu kamena za ovu "avanturu". Sa druge strane save je cisto i nema objekata i uukljucuje se direktno na petlju Dobanovce.
pera:
potpuno podrzavam protest

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: