Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Društvo

Počinje realizacija projekta Upoznaj državu Srbiju »

21. Jul. 2010 | 14:04, Izvor : Beta, Komentari: 0 komentari

Ministarstvo za dijasporu u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu (OŠI) i podršku Beogradskog fonda za političku izuzetnost 26. jula počinje realizaciju projekta Upoznaj državu Srbiju.

Ministar za dijasporu Srđan Srećković rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu da je cilj projekta da srpski studenti, koji su trenutno na osnovnim i postdiplomskim studijama u inostranstvu, provedu tri sedmice na praksi i specijalizaciji u ministarstvima Vlade Srbije.  

U programu će učestvovati 45 srpskih studenata volontera iz inostranstva, koji će po završetku prakse sačiniti zajednički dokument o svojim iskustvima koji će potom predati premijeru Mirku Cvetkoviću.  

"Siguran sam da će studentima upoznavanje sa radom i funkcionisanjem najviših organa države Srbije doneti značajnu korist, a siguran sam da će korist imati i država Srbija", rekao je Srećković na konferenciji u Vladi Srbije.

On je dodao da će u projektu učestvovati studenti sa Oksforda, iz Praga, Beča, Soluna, Berna i drugih evropskih gradova, kao i iz SAD.

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht podsetila je da je ta organizacija učestvovala u izradi strategije za odnos sa ljudima u inostranstvu.

"Želimo da stvorimo uslove da Srbija postane privlačno mesto za povratak", rekla je Liht i dodala da su ljudski resursi nešto najvrednije za svaku državu.  

Milutin Stanisavljević iz Organizacije srpskih studenata u inostranstvu kazao je da svi učesnici u projektu, među kojima ima i onih koji su na doktorskim studijama na prestižnim evropskim univerzitetima, sami finansiraju svoje putne troškove i boravak u Srbiji za vreme trajanja projekta.   

Realizaciju projekta pomogli su GSP Beograd, Turistička organizacija Beograda i Vestern junijon  Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

Trenutno nema komentara za ovu vest

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: