Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Beograd

Provera i podnošenje dokumentacije za subvencije Infostana »

12. Oktobar. 2009 | 13:51, Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda proverava podatke korisnika i prikuplja zahteve za subvencije za plaćanje komunalnih proizvoda i usluga koje su u sistemu objedinjene naplate preko uplatnica "Infostana".

Beograđani do kraja oktobra mogu da predaju, odnosno obnove, zahteve za korišćenje subvenicija, a konačan spisak korisnika, nakon provere da li ispunjavaju uslove, biće gotov do kraja godine.

"Infostan" je u opštinskim filijalama otvorio posebne šaltere gde primaju dokumentaciju za subvencije i prosleđuju je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, kažu u tom Javnom preduzeću.

Pravo na popust za plaćanje komunalnih usluga mesečno koristi oko 67 hiljada Beograđana, a socijalno najugroženiji građani zahteve za ostvarenje tog prava mogu podneti preduzeću "Infostan" na teritoriji svog prebivališta.

Pravo na 50 odsto popusta imaju i učesnici ratova ratni vojni invalidi i porodice palih boraca.

Domaćinstva sa niskim prihodima mogu ostvariti popust na komunalne proizvode i usluge od 10 do 50 odsto u zavisnosti od mesečnih prihoda.

Popust od 10 odsto imaju domaćinstva koja imaju prihod u rasponu od 23.000 za jednočlana do 46.000 za petočlana i brojnija domaćinstva, dok 50 odsto popusta imaju jednočlana domaćinstva sa 8.000 dinara mesečnog prihoda, donosno ona sa pet i više clanova i prihodom do 15.000 dinara.Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

Trenutno nema komentara za ovu vest

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: