Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Beograd

Infostan nudi olakšice za izmirenje zaostalih obaveza »

15. Mart -> 16. Mart. 2009. | 12:54, Izvor : Studio B, Komentari: 3 komentari

JKP „Infostan" uputiće na kućne adrese svih dužnika obaveštenje o visini duga i ponudu o izmirenju svih zaostalih potraživanja zaključno sa 31. decembrom 2008. godine.

Uz detaljno obaveštenje, građanima će biti upućena i uplatnica JKP „Infostan", čijom uplatom do 31. marta u celosti izmiruju svoj dug uz otpis zakonske zatezne kamate (kamata 2) obračunate od dana utuženja.

Ukoliko se pak opredele za plaćanje u ratama, potrebno je da najkasnije do 31. marta potpišu Sporazum o izmirenju duga, što mogu uraditi u radnim jedinicama „Infostana" na teritoriji opštine na kojoj žive. U skladu sa zaključkom Gradskog veća, JKP „Infostan" je ovlašćen da ponudi nekoliko programa koji će dužnicima olakšati izmirenje zaostalih dugovanja.

Beograđani koji nisu izmirivali svoje obaveze za utrošenu vodu, grejanje, odnošenje smeća i druge komunalne usluge koje se naplaćuju preko objedinjene uplatnice „Infostana", dobijaju mogućnost da se oslobode plaćanja kamate 2 u visini od 100 odsto, ukoliko dug izmire najkasnije do 31. marta 2009. godine.

Građani koji svoj dug žele da isplate u najviše 4 rate, nakon potpisivanja Sporazuma o izmirenju duga (najkasnije do 31. marta) imaju sledeće pogodnosti:

- Ako do 31. 03. 2009. godine izmire dug, kamata 2 biće otpisana 100%

- Ako do 31. 05. 2009. godine izmire dug, kamata 2 biće otpisana 75%

- Ako do 31. 07. 2009. godine izmire dug, kamata 2 biće otpisana 50 %

- Ako do 31. 09. 2009. godine izmire dug, kamata 2 biće otpisana 25 %

- Obustava svih podnetih predloga za dozvolu izvršenja, kao i otpis dugova po istim iz perioda pre 30. 04. 1999. godine.

Kamata 2 je zakonska zatezna kamata obračunata od dana utuženja do dana zaključenja Sporazuma o izmirenju duga.

Od 16. marta do 31. marta, sve radne jedinice JKP „Infostan" radiće radnim danima od 8.00 do 20.00 časova, a subotom i nedeljom od 8.00 do 14.00 časova, kako bi se izbegle veće gužve, a građani dobili sve neophodne informacije.

JKP „Infostan" očekuje da će ovi predlozi omogućiti dužnicima da lakše izmire zaostale obaveze. Time se izbegavaju neprijatnosti i dalji troškovi sudskog postupka.

Istovremeno, JKP „Infostan" je dužan da upozori sve Beograđane koji ne izmire svoja dugovanja za komunalne usluge do 31. marta 2009. godine ili u tom roku ne zaključe Sporazum o izmirenju duga, da ćemo biti prinuđeni da preko sudskih izvršitelja sprovedemo plenidbu lične imovine dužnika i time nadoknadimo sva potraživanja, piše u saopštenju ovog preduzeća.Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

deki:
ima da uzmem legendarni kljuc 22 - 19 i odvrnem sve radijatore u institutu za strane jezike i a.m.s.s.
Jasmina:
ljudi pa oni su mi poslali opomenu ya neko dugovanje iz 1999,posle kolko vremena racuni zastarevaju???? Pitam se ko im je dao taj nalog na cemu je taj lik? Pravnik nije svakako.... ne pada mi napamet da platim,a jos manje da potpisujem sporazum????neka tuze pa da vidimo sta kaze zakon... racuni od pre 5,6,7 godina?sto me ranije nisu tuzili ili opomenuli? ovo nema ni u Panami...
Drazevic:
Gospodo, ovde se radi o neistinama i zastrasivanju gradjana. U vestima na tv Studio B, cuo sam da je naplata 84% i da su najurednije platise penzioneri. Istina je malo drugacija. Od prijatelja koji radi u Infostanu znam pouzdano da je naplata ispod 50% i da su najveci duznici upravo penzioneri.Intervjuisati nekoliko penzionera i reci neistinu da su oni najredovnije platise,je krajnje nekorektno i od Vase kuce,jer se prikljucujete pritiscima i pretnjama koje se upucuju upravo penzionerima.Prilog je bio vise nego neprofesionalan. Dalje, nije istina da racuni ne zastarevaju.U ovom slucaju, ako se racun/i ne naplati u tekucoj godini, a najkasnije u roku od naredne dve, on/i zastarevaju.Mogucnosti da se svi zaostali racuni naplate jesu prilikom promene vlasnika stana,u smislu prodaje ili u slucaju smrti, sto je svakako u suprotnosti sa prvom stavkom o zastarevanju racuna, ali to je jedan od bisera naseg zakonodavstva. Iskreno, ne znam zasto bi neko normalan i placao njihove "usluge". Grejanje je nikakvo, zgrade prljave jer ih njihovi radnici ne ciste,smece se ne odnosi redovno,sve popravke u stanu i zgradi sami placamo. Ja sam godinu dana bukvalno jurio Infostan da mi zamene obican ventil na radijatoru!! Malo je falilo da i drugu grejnu sezonu budem bez grejanja na tom radijatoru a gospoda iz Infostana su odbili da umanje racun za proslu sezonu (kada pomenuti radijator nije grejao)jer prema njihovim recima, nisu oni odgovorni za kvar ventila ???? I ko je tu lud!! Citiracu jednog svog prijatelja koji je ranije bio gradski menadzer,i kome ne zelim da spomenem ime, a koji mi je u jednom privatnom razgovoru rekao sledece: "mi nemamo makaze, i zato moramo da zastrasujemo ljude da bi bar neko nesto platio".

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: