Veličina teksta   Povećaj veličinu teksta Smanji veličinu teksta

Vesti :: Politika

Srbija otvara konzulat u Kninu »

27. Maj. 2008 | (17:07 -> 17:08), Izvor : Fonet, Komentari: 0 komentari

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u Zagrebu da Srbija planira da otvori konzulat u Kninu.

"Jandrokoviću sam izneo naš plan da u budućnosti otvorimo konzulat Srbije u Kninu, koji bi pomogao zajedničkom naporu da pospešimo povratak izbeglica, što, kako sam razumeo, predstavlja jedan od političkih prioriteta hrvatske vlade", rekao je Jeremić novinarima.

On je dodao da je sa Jandrokovićem razgovarao o problemu povratka izbeglih i istakao da bi hrvatska i srpska vlada o tom pitanju trebalo da sarađuju i učine sve sto mogu.

Jeremić je ocenio da odnosi Srbije i Hrvatske nisu onakvi kakvi bismo "mi voleli da budu", kao i da ima puno otvorenih pitanja u međusobnim odnosima.

"Situacija je prilično pogoršana od trenutka kada je Hrvatska odlučila da svojim jednostranim činom naruši suverenitet i teritorijalni integritet naše zemnlje, a to je čin priznavanja nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije", rekao je Jeremić.

On je dodao da je hrvatskom kolegi ukazao da se u Srbiji to smatra potpuno neprihvatljivim i ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa u regionu.

Bilo je reči, kako je rekao Jeremić, i o ekonomskoj saradnji.

"Istakao sam nezadovoljstvo koje u Srbiji vlada za mogućnost i slobodu ulaganja srpskog kapitala u Hrvatsku", rekao je on i podsetio da hrvatski kapital u Srbiji ima tretman kao i kapital svih ostalih inostranih ulagača.

Očekujem takav tretman i za srpski kapital u Hrvatskoj, rekao je Jeremić.

Jeremić je razgovarao i sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj, Miloradom Pupovcem i Slobodanom Uzelcem o aktuelnim problemima sa kojima se suočavaju.Nazad na vrh

vrati se na prethodnu stranu

Trenutno nema komentara za ovu vest

Arhiva »

Datum:

Iz kategorije: